Recepty na pokrmy z ryb
Kapr po Novohradsku
Co budete potřebovat:
nejlépe kapra z Rybářství Nové Hrady
3 stroužky česneku
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
40 gramu polohrubé mouky
olej (máslo)
sůl
Postup:
Kapra očistíme, opláchneme vodou, nakrájíme na jednotlivé podkovy asi 2 cm silné. Podkovy potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Porce vložíme do pekáče a obložíme proužky másla. Pečeme v troubě asi 40 minut při teplotě cca 180 stupňů.
Přílohy:
Vhodné jsou vařené brambory, pečené brambory či bramborový salát. Porci ozdobíme čerstvou zeleninou.
Kapr na zelenině (oblíbený recept paní účetní)
Co budete potřebovat:
nejlépe kapra z Rybářství Nové Hrady
sladká paprika
pálivá paprika
kořenová zelenina
slanina
rajčata
papriky
cibule
olej
sůl
Postup:
Porce kapra posolíme a posypeme směsí sladké a pálivé papriky. Poklademe do pekáčku a celé zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou. Vrstvu zeleniny zakryjeme slaninou, přidáme krájená rajčata a papriky, znovu slaninu a zalijeme olejem. V polovině pečení zasypeme vrstvou cibule. Pečeme v troubě asi 60 minut při teplotě cca 180 stupňů.
Přílohy:
Vhodné jsou vařené brambory, pečené brambory či čerstvý chléb.